Условия за ползване

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА УЕБ САЙТА  www.oborudvane-bg.com

1. Настоящите общи условия уреждат взаимоотношенията между Валенсия 96 ООД, собственик на уеб сайта www.oborudvane-bg.com от една страна и потребителите на страниците и услугите, намиращи се на домейн oborudvane-bg.com, назоваван по-долу за краткост Сайтът. Общите условия обвързват всеки потребител, който посещава Сайта, като с натискането на всеки един линк или бутон, разположени на страницата на  www.oborudvane-bg.com, потребителят се съгласява и приема да спазва настоящите общи условия.

2. С отбелязване в полето Приемам Общите условия, потребителят извършва електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис и декларира, че е запознат и приема Общите условия.

3. Поръчки на www.oborudvane-bg.com се приемат 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата.

Поръчки получени до 14:00 часа се обработват в същия работен ден.

Поръчки получени след 14:00 часа се обработват на следващия работен ден.

4. За да закупите стока и/или услуга от нашия Сайт, вие трябва:

4.1. Да имате навършени 18 (осемнадесет) години;

4.2. Да имате постоянен адрес в България;

4.3. Да сте попълнили вярно електронната регистрационна форма;

4.4. Да сте се съгласили с настоящите Условия за ползване;

4.5. Да посочите точен и валиден телефон и адрес за доставка;

4.6. Да осигурите достъп и възможност за получаване на стоката.

5.  Валенсия 96 ООД  може да поиска допълнително потвърждение, включително по телефон, факс, имейл. В случай, че не бъде доказана изискваната по-горе информация, това автоматично води до отказ от поръчката със или без допълнително уведомление.

6.  Валенсия 96 ООД  си запазва правото да откаже потвърждаване на която и да е поръчка, поради изчерпване на наличността или по друга причина, като уведомява потребителя за отказа си и причината за него.

7. След извършване на поръчката, ще получите потвърждение на посочен от Вас e–mail адрес. От този момент заявката се счита за приета и подлежи на изпълнение от страна на  Валенсия 96 ООД . Потвърждението е наложително с оглед проверка на наличност на конкретната поръчана стока и изпращането й.

8. При заявка на покупка от Сайта, в случай, че за съответната стока са налице предвидени ценови отстъпки, Вие ще можете да използвате само една от отстъпките, на които имате право, по Ваш избор.

9. Одобрените начини за плащане на покупките от сайта са:

9.1 Плащане в брой при доставка (наложен платеж);

9.2 Плащане в чрез банков превод

В случай, че заплащането по банков път се забави повече от 3 работни дни от извършване на поръчката, Валенсия 96 ООД  може едностранно да анулира направената поръчка.

9.3 Плащане с карта

Приемат се Maestro, Борика, Visa, Mastеrcard

Валенсия 96 ООД не съхранява данни за карти.

Всички данни на карти  се въвеждат в платформата на банка ДСК, част от OTP group

При отказ от поръчка с направено вече плащане, сумата се възстановява до 3 работни дни след връщане на стоката в склад на Валенсия 96 ООД, гр.Варна.

Възстановяването на сумата се извършва САМО единствено по картата с която е направено плащането.

Посочените цени на сайта са с включен ДДС.

10. Всички доставки в границите на България се извършват чрез куриерска фирма.

11. Условията, описани на фактурата, предоставена на потребителя при получаване на оборудване и/или други продукти, поръчани от www.oborudvane-bg.com, заедно с настоящите общи условия, представляват пълна регулация на договорните отношения на двете страни, освен в случаите, когато потребителят е подписал отделен договор за покупко-продажба с  Валенсия 96 ООД .

12.  Валенсия 96 ООД  запазва правото си да поправя грешки и/или да обновява съдържанието на Сайта по всяко време без уведомление, което включва и промени на стоки и цени. Тези промени няма да засягат вече направени и потвърдени поръчки, които ще се изпълняват при условията, които са били актуални към момента на потвърждаване на съответната поръчка.

13. Вие, като потребител, имате право да се откажете от поръчаните стоки в срок до 7 РАБОТНИ ДНИ от получаване на стоките, в случай, че същите НЕ СА ИЗПОЛЗВАНИ, не е нарушавана целостта на опаковката им и е във вида, в който е получена и условията по чл. 55 от ЗЗП. При констатация на дефектен продукт до 24 ч. от получаването му и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, ние се ангажираме той да бъде подменен с нов, съгласно гаранционните условия на съответната фирма производител или да възстановим заплатената от Вас стойност на стоката, съгласно чл. 55 от ЗЗП, считано от датата, на която Вие, като потребител, сте упражнили правото си на отказ. След този срок или при нарушаване на търговския вид или опаковката на стоката, отремонтирането на стоката се поема от посочените в гаранционната карта сервизи. Транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката са за сметка на потребителя. При несъответствие на стоката с характеристиките, посочени в страницата с описанието и, доставчикът възстановява цялата платена от потребителя сума, съобразно чл. 59, ал. 3 от ЗЗП и в срок от 7 дни от получаване на стоката и ненарушен търговски вид на стоката и опаковката.

14. Гаранцията на всички продукти подлежащи на гаранционно обслужване е 12 месеца.

15. Ние събираме информацията, която сте ни предоставили по време на вашата регистрация в Сайта. Информацията, събрана от  Валенсия 96 ООД при използването на Сайта, ще се използва само за посочените цели и в съответствие с приложимото право.  Валенсия 96 ООД  няма да предоставя информация на трети лица без изричното съгласие на посетителя. Нещо повече,  Валенсия 96 ООД  се стреми да обезпечи сигурността на данните за посетителя, така че трети лица да нямат достъп до тази информация. Въпреки че се полагат големи усилия да се предотврати достъпът на трети лица, не може да се търси отговорност от  Валенсия 96 ООД , ако информацията е получена от трети лица в нарушение на закона. Ние не отдаваме, продаваме или по друг начин разпространяваме вашите лични данни на трети страни по никакъв повод, освен когато това не е наложено по силата на закон или съдебна заповед.?

16.  Валенсия 96 ООД  си запазва правото, по свое желание и по всяко време, да променя, добавя или заличава части от тези Условия за ползване. Ваша е отговорността да проверявате тези Условия за ползване във всеки един момент, преди да използвате Сайта. Фактът, че продължавате да използвате Сайта след публикуването на промените, се приема като потвърждение за това, че приемате и сте съгласни с тези промени в настоящите Условия за ползване. С настоящето вие се съгласявате, че всички последващи покупки се регулират от Условията за ползване, приложими до публикуването на изменените условия за ползване, а след това в съответствие с тези изменени Условия за ползване. В зависимост от изпълнението на тези Условия за ползване и всякакви техни модификации,  Валенсия 96 ООД  предоставя на вас („Крайният потребител”) лично, неизключително, непрехвърляемо, неподлежащо на сублицензиране право да влизате във и да използвате Сайта. Поръчвайки продукти от магазина на  Валенсия 96 ООД  (онлайн и/или по друг начин) или приемайки доставката на такива продукти, описани на фактурата, Клиентът се съгласява да бъде обвързан с и приема тези Условия. 

17.  Валенсия 96 ООД  не носи отговорност за сайтове и тяхното съдържание, които не са част от сайта www.oborudvane-bg.com.  Валенсия 96 ООД  не се ангажира да преследва всеки сайт, към който има връзка за незаконно съдържание на авторски права, порнография, расизъм и всякакви други действия, забранени от законите на Република България. В случай, че потребител е забелязал подобно нарушение, се задължава да извести за тях Валенсия 96 ООД , за да бъде отстранен линка съм сайта-нарушител.

18. Носител на авторски права върху текстовете в базата данни на oborudvane-bg.com e  Валенсия 96 ООД , по смисъла на Закона за авторското право и сродните му права.

Текстовете в базата данни на www.oborudvane-bg.com са със свободен достъп само за лично ползване и информация и могат да бъдат използвани с търговски или производствени цели само при изричното съгласие на носителите на авторското право върху тях и съобразно разпоредбите на действащия в България Закон за авторското право и сродните му права.

Текстовете в базата данни или части от тях не могат да станат част от друга база данни без подписаните за целта договори или изричното съгласие на Валенсия 96 ООД .

Нарушителите носят отговорност за действията си по смисъла на закона и ще търпят отправени към тях от носителите на авторското право искове за адекватни обезщетения.

19. Продажбата на продукти се регламентира от законите на Република България.