ИНДУКЦИОННИ КОТЛОНИ

Тази иновативна технология е все още нова за българския пазар, затова ние от екипа на Валенсия 96 ООД, ще се опитаме да обясним подробно какво представлява, какви са предимствата и недостатъците и.

 

ПРИНЦИПИ НА РАБОТА

За разлика от обикновените котлони, при които нагряването става чрез нагревателен елемент, при индукционните котлони нагревател няма. На негово място има силен електромагнит с голяма честота.

Нагряването става посредством индукция. Интересното тук е, че нагряването е само в зоната на съда за готвене. Останалата част от котлона остава напълно студена.

При отстраняване на съда от котлона, нагряването спира веднага.


 

ПРЕДИМСТВА


 

1. Икономичност:

Индукционните котлони са почти 2 пъти по-икономични от стандартните котлони. Изразходваната ел. енергия е много по-малко и освен това се изразходва много по-ефикасно, тъй като се загрява само областа, която е в контакт със съда.

Резултатът от всичко това е значително по-малки сметки за електричество!


 

2. Удобство:

Тъй като се нагрява само съда за готвене, а и поради липсата на остатъчна топлина по-време на готвене и след това, вашата кухня не се превръща в сауна всеки път, когато готвите по-продължително.


 

3. По-голяма хигиена и по-лесна поддръжка:

Тъй като котлонът е студен по време на целия процес на готвене, дори и нещо да изкипи или капне, то няма да загори и замирише, а почистването на котлона след това ще бъде много по-лесно. Само забършете с влажна кърпа без излишно търкане и използване на силни препарати.


 

4. Бързина

Всичко, което се готви на такъв котлон е готово за половината от времето, което ще ви е необходимо ако използвате обикновени нагревателни плочи. Например 1 л. вода завира за около 1,5 минути.


 

5. Абсолютен контрол върху температурата:

Необходимата температура се достига за няколко секунди след като влючите котлона, а промяната на температурата по време на готвене отнема също толкова.


 

6. Безопасност:

Котлонът е абсолютно студен по време на готвене и затова не може да се изгорите на него.


 

Можем да изброяваме още много предимства, но да спрем до тук с тях и да се запознаем с недостатъците на тази технология:)


 

1. Повишено внимание при готвене

Излючително важно е съдът върху котлона да съдържа течност или храна, когато включите котлона, защото в противен случай температурата може да стане много висока и да деформира съда.


 

2. Нови съдове:

Това е най-големия недостатък на индукционните котлони.

Съдовете, които могат да се използват са тези, които реагират на магнит. Най-лесния начин да си купите съдове за тези котлони е с магнит в джоба/магнитчетата за хладилник също стават за това:) /.


 

3. Шум:

Поради наличието на вентилатор, индукционните котлони издават лек шум. Той може да бъде сравнен с шума от вентилаторите на лаптоп например. Шумът може да се засили, ако съдовете имат разхлабени части.


 

Много е важно да се знае, че тези котлони не са подходящи за хора с медицински имплати /пейсмейкъри и др./, тъй като може да им повлияят.


 

4. Цена:

Тъй като това е нова технология, цената е сравнително по - висока. Тук се намесваме ние - "Валенсия 96 ООД" :)

Нашите котлони са с изключително високо качество, иновативен дизайн и много умерена цена. В това може да се убедите на адрес:


 

http://oborudvane-bg.com/index.php?route=product/search&search=%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B5


 

или на място в нашата мострена зала на адрес: гр. Варна, бул.Трети Март №24


 


 

Сега, решението дали да имате тази нова технология, е във ваши ръце!

Ние оставаме на разположение за допълнителна информация!